Vlada snosi troškove za dobijanje državljanstva

Bez autora
Mar 16 2012

Vlada Srbije odlučila je danas da snosi troškove republičkih administrativnih i konzularnih taksi, kao i posebnih troškova za građane iz regiona koji žele da dobiju srpsko državljanstvo ili da se iz državljanstva odjave. Ti troškovi iznosili su i do 203 evra, u zavisnosti od pravnog osnova.Odluka Vlade Srbije odnosi se na građane iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Mađarske i Albanije. Vlada je odlučila na taj korak zbog teške ekonomske situacije, ali i zbog toga što je prijem u državljanstvo interes Srbije.

Vlada snosi troškove za dobijanje državljanstvaVlada Srbije odlučila je danas da snosi troškove republičkih administrativnih i konzularnih taksi, kao i posebnih troškova za građane iz regiona koji žele da dobiju srpsko državljanstvo ili da se iz državljanstva odjave.

Ti troškovi iznosili su i do 203 evra, u zavisnosti od pravnog osnova.

Odluka Vlade Srbije odnosi se na građane iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije, Rumunije, Mađarske i Albanije.

Direktor vladine Kancelarije za saradnju s medijima Milivoje Mihajlović rekao je Tanjugu da se vlada odlučila na taj korak zbog teške ekonomske situacije, ali i zbog toga što je prijem u državljanstvo interes Srbije.

Odluka je doneta na današnjoj telefonskoj sednici vlade.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik